Jak wybrać tort kiedy partner ma inne zdanie?
Ach, tort weselny. Cukiernicza pièce de résistance wielkiego dnia. Szczegół tak znaczący, że ma swój własny moment na przyjęciu weselnym. Kto by pomyślał, że upieczone ciasto może zostać tak wysoko ocenione? Zasadniczo każda dziewczyna marzyła o dniu ślubu, odkąd pamięta. I chociaż wszyscy uwielbiają tort weselny, wybranie tego, który ma służyć jako punkt kulminacyjny na tę doniosłą okazję, nie jest bułką z masłem. Masz mnóstwo nadzień i lukrów. Więcej stylów i ozdób wizualnych, niż możemy sobie nawet wyobrazić. Jeśli zaczynasz się trochę przytłaczać i szykujesz do machania białą flagą, nie martw się. Jesteśmy tutaj, aby pomóc Ci w przeprowadzeniu tego smacznego procesu.
Od wybierania smaków i wzorów po alternatywne desery i kiedy je podawać, podsumowaliśmy niektóre z najlepszych pytań na temat tortów weselnych na etykiecie, aby pomóc Ci wybrać idealne słodkie zakończenie na dzień ślubu.
„Uwielbiam czekoladę, ale mój partner woli bardziej owocowe aromaty. Czy musimy wybrać jedną opcję?”
Po co ograniczać się do jednego smaku ciasta, skoro możesz mieć dwa lub więcej? Dzisiaj piekarze często wytwarzają takie Sowa torty weselne jakie tylko sobie wymarzysz, są poziomy, które oferują różne kombinacje ciast i nadzień, aby zadowolić zarówno połówki pary, jak i ich gości. Więc jeśli wolisz ciasto z ciemnej czekolady z nadzieniem z masła orzechowego, podczas gdy twój partner zachwyca się solonym karmelem lub sezonowymi brzoskwiniowymi konfiturami, wypróbuj oba. Porozmawiaj ze swoim piekarzem o strategowaniu, które poziomy cechują każdy smak, aby uzyskać bardziej równomierny podział, i rozważ nieco większe ciasto – Twoi goście będą chcieli wypróbować obie oferty.
„Kiedy powinniśmy pokroić nasze ciasto?”
Choć może się to wydawać arbitralne, czas cięcia ciasta odgrywa dużą rolę w odbiorze przyjęcia. W przeszłości krojenie ciasta było ostatnim momentem – sygnalizując gościom, że mogą wrócić do domu. Choć zwykle dzieje się to znacznie wcześniej, krojenie ciasta wciąż służy temu samemu celowi (szczególnie dla starszych gości). Obecnie ciasto jest zwykle krojone pod koniec kolacji, tuż przed rozpoczęciem tańca, i jest ostatnim „oficjalnym” wydarzeniem wieczoru.
Istnieje kilka innych bonusów do wczesnego krojenia ciasta (nawet przed zajęciem miejsca na obiad). Po pierwsze, gwarantuje, że twój fotograf otrzyma te zdjęcia. Jeśli zaplanowałeś, aby Twój fotograf wyszedł około godziny 21:00, krojenie ciasta o godzinie 19:00 oznacza, że nie przegapi tego. Ułatwia także krojenie i podawanie pracownikom gastronomii. Jeśli pokroisz ciasto przed kolacją, mogą popracować nad krojeniem go po podaniu przystawek i mogą rozdawać kawałki jako talerz deserowy przed rozpoczęciem tańca.
Najnowsze komentarze