Hummus na śniadanie
Szukając nowych ciekawych przepisów na smaczne śniadania, mamy do wyboru pełen wachlarz możliwości. Jednymi z prostszych i najszybszych opcji są jajka. Jajka na miękko, na twardo, zrobienione na jajecznicę lub omlet. Doszukując się dalej odnajdujemy przeróżne przepisy na naleśniki, placuszki na słodko lub pancakes’y. Każda z tych opcji ma wielu swoich zwolenników przede wszystkim ze względu na krótki czas ich przygotowywania. Gdy jednak poświęcimy trochę więcej czasu i cierpliwości doskonałym wyrobem są wszelakie pasty, pasztety lub hummus z ciecierzycy do posmarowania nudnych do tej pory kanapek.
Zamiast iść na skróty i kupować gotowe produkty, warto poświęcić trochę swojego czasu w kuchni i przygotować własnej roboty smarowidło dla całej rodziny. Gotowanie ciecierzycy bez namaczania obejść się nie może. Wstawiona do garnka z wodą na całą noc, bez problemu ugotuje się następnego dnia na idealny hummus. W przeciwnym razie spotka nas tylko frustracja i wkurzenie, że nie namoczona ciecierzyca gotuje się w nieskończoność. Gdy już to wykonamy, dodajmy nasze ulubione dodatki. Jednymi z najpopularniejszych i najczęściej stosowanych są słodka papryka lub czosnek. Warto próbować różnych kombinacji, aby odnaleźć swój własny najbardziej sprawdzony przepis.
Najnowsze komentarze